Pastir.si - Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastir.si - Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastir.si - Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

Pastir
Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec
(Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg)

SVETOPISEMSKI MARATON V SLOVENJ GRADCU

SVETOPISEMSKI MARATON V SLOVENJ GRADCU

Dober glas seže v deveto vas - povej naprej!

SVETOPISEMSKI  MARATON V  SLOVENJ GRADCU

27. IN 28. JANUARJA 2017

Naš mini svetopisemski maraton se je začel in končal s Sv.mašo.  Tako smo 24 ur brali Sv.pismo že peto leto zapored.  Moto letošnjega maratona je:«Spregovorim ti na srce«. Da nam je res  Bog spregovoril na srce, nam kažejo komentarji bralcev, saj so  ENA SAMA ZAHVALA BOGU: za življenska vodila, za občestvo, zbrano ob Božji besedi, za povezovanje občestva, za Božjo dobroto....  Res lahko trdimo, da nam je Bog  spregovoril na srce. Posebej prisrčni so pri branju otroci, saj sproti odkrivajo njim še neodkrito.                     

Vsem udeleženim iskrena hvala. Hvala za požrtvovalnost, saj so se nekateri  odpovedali spancu, drugi so se pripeljali iz sosednjih župnij, spet drugi brali večkrat.  Prav vsak je dodal svoj kamenček pri gradnji mostu med Bogom in nami, ljudmi.

Prisrčna hvala vsem!

VTISI  BRALCEV

Branje Svetega pisma na svetopisemskem maratonu je posebno doživetje, za katerega vsako leto znova lahko izrazim le hvaležnost, da smem sodelovati.

Davorina.

Branje Božje besede mi predstavlja služenje, služenje Gospodu. Dajem mu na razpolago svoj glas, da lahko po meni govori. To je čast! Težje je priti, večja je žrtev.  Žrtev izročim Gospodu, v čast in slavo, za mojo odkupitev. Velik je Gospod in Njegove besede večne, besede Resnice. Hvala Ti Gospod za ta način oznanjevanja Tvoje Besede, hvala, da smem biti zraven.

Veronika  

Čudovita Božja beseda, konec Luhovega evangelija 5 in odlomek 5 Janezovega evagelija.  Trudila sem se kljub temu, da me je moj glas skoraj pustil na cedilu. Hvala Gospod za milost Božje besede, ki nam da vse kar potrebujemo, saj je knjiga vseh knjig.  Bogu hvala!                                                    Marija

Hvaležna, da lahko berem Božjo besedo in se dajem na razpolago njemu, vse za Božjo slavo in čast.

Betka

Nova zaveza, knjiga, ki nas močno nagovarja k delu, k oznanjevanju evangelija. Bog je z nami!

Irena

Sveti Duh je sklenil – in mi znjim!  O, ko bi znali !!

Darinka

Hvala Gospod, za tvojo Besedo. Nakloni nam milost, da bo živa in dejavna!  Hvala vsem, ki so se trudili z organizacijo maratona.

Rudi

Branje Svetega pisma je posebno doživetje. Vesela sem, da sem bila del tega. 

Anika (osnovnošolka)

Ob ponovnem sodelovanju na  maratonu Svetega pisma, sem znova začutil povezanost Cerkve kot družine.

Boštjan

Čudovita je Božja beseda.  Kako nas Bog nagovarja tam, kjer smo šibki in ranljivi. Daje nam upanje v njegovo usmiljenje.

Ivan

Hvala bratu Ivanu, da me je vključil v branje Svetega pisma. Bilo je zelo čustveno doživetje. Hvala vsem bralcem. Hvala Ti, ljubi Bog.

Franja

Zahvala Božjemu Očetu, da sem lahko prebiral Božjo besedo. Zahvala vsem bralcem Svetega pisma.

Zvonko

Bogu hvala za trenutke, ki sem jih preživela ob branju in premišljevanju Svetega pisma. Hvala tudi za skrb organizatorjev, ki vsako leto poskrbijo za te trenutke.

Lojzka

“Kjer sta dva ali trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz, sredi med njimi!”   In bil je, ko sem s prijateljicami brala Božjo besedo.

Alenka

Bilo je lepo.

Eva Julija  (5let)

Pri branju Markovega evangelija, je o Jezusovem vstajenju,  dejal mladi poslušalec Matija: “To pa poznam, ati, preberi še enkrat!”  In je poslušal še drugič....

Ana Marija